thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

Tatuointia suunnittelemassa

Tatuoinnin suunnitteluun kannattaa varautua muutamalla asialla. Olisi hyvä että sinulla olisi jonkin näköinen mielikuva siitä, millaista tauointia haluat. Kannattaa myös hieman miettiä mihin paikkaan kuvan haluaisit. Kuvan koko kannattaa suhteuttaa tatuoitavan paikan mukaan. Suurempi kuva näyttää aina paremmalta kuin pieni ja kestää paljon paremmin myös aikaa.

Värityksen suhteen kuva voidaan toteuttaa todella monella erilaisella tavalla. Tatuointi voi olla pelkkä ääriviivakuva, jossa viivan paksuutta vaihtelemalla saadaan hyvinkin elävä ja tyylikäs lopputulos. Kuvan voi toteuttaa myäs pieninä pisteinä. Tälläistä tekniikkaa kutsutaan enlanniksi nimellä dotwork, ja tällä hakusanalla löydät runsaasti esimerkkejä netistä.

Kuva voi olla mustalla varjostettu tai sitten aivan täysin väreillä toteutettu. Väriä voidaan käyttää myös hyvin hillitysti pelkkänä häivähdyksenä korostamaan tai erottamaan kuvasta tiettyjä elementtejä.

Jos olet suunnittelemssa tekstitatuointia, kannattaa fontteja katsella etukäteen valmiiksi. Netistä löytyy useita sivustoja joilla on ilmaisia fontteja. Monille sivuille voit myös kirjoittaa oman tekstisi ja katsoa miltä se näyttää eri kirjoitustyyleillä. Yksi hyvä sivusto on esimerkiksi dafont.com. Muista kirjoittaa valitsemiesi fonttien nimet muistiin. Fontti vaikuttaa myös tatuoinnin kokoon, koska monimutkaisempia fontteja ei voi toteuttaa kovin pieninä. Valmiita fontteja voidaan aina muokata ja säätää, lisätä koukeroita, varjostuksia, muokata teksti kaareutuvaksi ym.

Uutta tatuointia suunnitellessa voi apuna käyttää erilaisia kuvia. Valokuvat ovat hyvä alku suunnittelulle. Kuvia erilaisista kukista, kasveista, köynnöksistä, esineistä, eläimistä ym. voi hyvin käyttää tatuoinnin suunnittelumateriaalina.

Kun olet saanut idean, ota yhteyttä studiolle ja herätetään ideasi henkiin.

TAKAISIN