thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

thumb-1

Tatuointiin liittyvät riskit

Tatuoinnin ottamiseen liittyy aina riskejä ja kaikki reagoivat tatuointiin omalla tavallaan. Riskit voidaan minimoida hoitamalla tatuointia oikein. On erittäin harvinaista että tatuoinnin kanssa on mitään ongelmia. Alla on kuitenkin lueteltu tatuoinnin riskejä.

Tavallisten haavojen kautta leviävät taudit voivat tarttua myös paranemassa olevan tatuoinnin kautta. Mikäli tatuointia ei hoideta oikein, voi se myös tulehtua. On erittäin tärkeää pitää tatuointi puhtaana paranemisen aikana ja pestä myös kädet aina ennen voiteen levittämistä. Tuore tatuointi on aluksi kosketusherkkä ja punoittava. Oireiden pitäisi kuitenkin lieventyä melko nopeasti tatuoinnin ottamisen jälkeen. Pohkeeseen tai nilkkaan tehty tatuointi voi aiheuttaa turvotusta. Joillekin voi nousta kuume pidemmän tatuointikerran jälkeen. Infektio-oireita voivat olla esimerkiksi korkea kuume, syyhyäminen, kuumotus, kosketusarkuus ja turvotus. Jos tatuoinnista erittyy mätää ja outo haju, on sitä käytävä näyttämässä lääkärille.

Allergiset reaktiot ovat myös mahdollisia tatuoinnin aikana. Jos olet esimerkiksi lateksi allergikko, muista mainita se ajoissa jotta voidaan käyttää nitriilihanskoja. Tatuointivärit aiheuttavat reaktioita vain harvoin, mutta ne voivat olla voimakkaitakin. Osa reaktioista rauhoittuu itsekseen mutta niihin on saatavilla hoitokeinojakin. Tatointivärin aiheuttamaa yliherkkyysreaktiota voi hoitaa apteekista saatavalla Kestine allergialääkkeellä. Ihotautilääkärin puoleen on käännyttävä jos lääke ei auta.

Raskauden aikana ei kannata ottaa tatuointia. Raskauden aikana mahdollisuus saada tulehdus on korkeampi. Antibioottien ja muun lääkityksen käyttöä raskauden aikana tulisi välttää, joten myös turhia riskitekijöitä kannattaa välttää.

Tatuointivälineiden ja ihon puhdistuksessa käytän laadukkaita ja terveydenhuollon standardit täyttäviä kemikaaleja. Työpiste puhdistetaan ja suojataan aina ennen tatuointia ja suojukset hävitetään jokaisen tatuoinnin jälkeen. Kertakäyttöisiä suojakäsineitä kuluu useita pareja yhden tatuoinnin tekemisen aikana. Kaikki käytettävät neulat ja gripit ovat yksittäispakattuja ja esisteriloituja. Neuloja käytetään vain kerran, jonka jälkeen ne toimitetaan ongelmajätekeräykseen. Tatuoinnin aikana on mahdollista käyttää myös suihkutettavaa pintapuudutusainetta joka hieman helpottaa herkimpien alueiden värittämistä.

TAKAISIN